08 maj 2012

Det är de små sakerna

Nairobi är en förhållandevis dyr stad. Att gå ut och käka middag går minst på ett par hundringar, lika mycket för taxiresan fram och tillbaka, vissa livsmedel kostar minst som hemma (smör, och konstigt nog, äpplen), för att inte tala om hyrorna - mina vänner betalar 30,000 (!) för sitt, förvisso stora, hus. Att besöka ett spa är knappast gratis heller - har fått begränsa mig till varannan vecka. It's a hardship. 

Men har äntligen hittat något riktigt prisvärt - blommor! Ynka 12 kronor fick jag betala för 20 stycken vackra, långskaftade rosor. En bukett blommor lyckas nästan alltid få mig på förvånansvärt bra humör. Jag får förvisso köpa dem åt mig själv, men man kan ju inte få allt :)



1 kommentar:

Mamma Karin sa...

Jag förstår att det känns extra roligt att hitta något billigt. Och vilka tjusiga rosor det var, det tycker jag du gör rätt i att ge dig själv en bukett, visst vore det häftigare att få dem av någon som vill visa sin uppskattning. Kan ff känna att du borde fått en riktig fin bukett rosor på din födelsedag, men eftersom du skulle resa dagen efter verkade det lite synd. Fast ja, jag kunde ha njutit av dem i såfall ... Tänker på dig, sköt om dig! Kram