11 februari 2009

Kabul attackerat igen

Hade hoppats att mitt nästa inlägg skulle bli aningen mer lättsmält än det förra, men idag har Kabul igen blivit attackerat av (troligen) Talibaner. Jag befinner mig på kontoret, relativt långt ifrån händelsernas centrum i mitten av staden, men vi har trots det beordrats lockdown, och ingen får röra sig varken ut eller in. Vi har diskuterat eventuella evakueringsplaner lokalt, men det verkar inte troligt att det går så långt.

Det oklart exakt vad som hänt och hur många som dödats, men Talibaner verkar iaf ha medelst både självmordsbombare och beväpnade män ha attackerat minst tre stycken regeringsdepartement, samt den myndighet som är ansvarig för fängelserna. Det finns även uppgifter om att andra mål blivit attackerade, men just nu är det rätt kaotiskt. Eventuellt hålls fortfarande gisslan på något av departementen, så det verkar som om en del av situationerna fortfarande pågår.

Vi är som sagt säkra här, och försöker jobba på. Svenska ambassaden har ringt runt och kollat så att alla svenskar är OK.

Uppdaterar mer så fort det finns mer säkra uppgifter.

Kram Josephine

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej sweetie! Ta hand om dig. Många kramar/Mathilda