28 oktober 2009

Kabul attackerat

Ytterligare en sorglig dag i vad som verkar vara ett Afghanistan på väg åt helt fel håll. Tidigt i morse attackerades ett FN guesthouse mitt i Kabul av militanter, som medelst både beskjutning och bomber lyckades ta sig in och ta ett antal FN-anställda gisslan. Skottlossning och explosioner hördes i flera timmar, och de senaste siffrorna säger att 6 internationella dödats och 9 skadats. Vet fortfarande inte vilka de är och således om jag känner någon av dessa, men risken är naturligtvis överhängande att det är så...

I morse attackerades också lyxhotellet Serena med raketer, där utländska diplomater brukar bo, men inga rapporter om döda eller skadade därifrån än. Hotellet attackerades även i början av 2008, i en spektakulär självmordsattack, när norska utrikesministerna befann sig där. Efter det ändrades säkerhetsläget fundamentalt i Kabul.

Enligt talibanena, som tagit på sig ansvaret för detta, är det ett försök att förstöra den planerade andra valomgången nästa helg...mission accomplished. Varken utlänningar eller afghaner kommer våga sig ut den närmsta tiden. Otroligt oroväckande att säkerhetsstyrkorna inte klara att ens hålla Kabul.

Läs vidare här och här

Inga kommentarer: