08 oktober 2009

And again...

Uppdatering II
Senaste siffrorna säger 12 döda och 80-talet skadade. Fick dessa bilder från en kollega som befann sig i närheten då det skedde, men lyckligtvis klarat sig. Det visade sig vara en sk SVBIED (Suicide Vehicle Borne Improvised Explosive Device - helt galna förkortningar och namn på allt här), dvs en bilbomb som någon missledd stackars ung man tagit på sig ansvaret att köra så nära målet som möjligt, vilket verkar vara antingen Indiska ambassaden eller Inrikesministeriet.




Talibanerna, och deras bästa kompisar de gemena skurkarna, har visst satsat stort på idag, för det florerar även ett rykte om förhöjt kidnappningshot, väldigt specifikt mot sk Caucasians, dvs vita europeer. De allra flesta internationella organisationer har därför utegångsförbud ikväll, och vi har således bytt planer på dansparty mot filmkväll. Känns faktiskt helt OK just nu. Även om man inte kan gå omkring och vara rädd konstant, bör man kanske då och då fundera över vilka risker som faktiskt finns med att befinna sig här, hur små de än må vara större delen av tiden.

Uppdatering I
Ytterligare en, vad det verkar, självmordsattack i Kabul för ca 3 timmar sedan. Mer eller mindre precis samma ställe som för ett drygt år sedan, precis innan jag kom hit. Kollegor och vänner verkar alla vara OK, men den här gången befann sig flera av dem väldigt nära och har känt tryckvågen. Mycket olustigt, då säkerheten dessutom trappats upp senaste tiden, med checkpoints och militär/polis i varenda hörn. De har uppenbarligen inte riktigt bemästrat konsten att urskilja en jättebomb i en bil än.

Återkommer med mer info så fort det finns.

Kram!

1 kommentar:

Suss sa...

Gud vad skönt att allt är ok med dig! Blir så orolig varje gång jag hör något om Kabul i radion! Kram på dig och ta hand om dig! Suss