30 april 2012

Staying put

Helgen kom och gick fort som attan, och trots extra sömn var det likförbannat smärtsamt att dra sig upp ur sängen i morse. Jag skyller fortfarande på att vi är på förhållandevis hög höjd (1700 möh).

Nairobi är som en storstad är mest, det finns ett stort och varierat utbud av restauranger, exklusiva shopping malls, gröna parker, coola barer och klubbar. Samt trafikstockning, kriminalitet, ösregn och skyhöga priser. Var och en för sig kan de fyra senare effektivt sätta käppar i hjulet för ens sociala liv, och i kombination kan man ofta lika gärna kasta in handsken direkt. Ett exempel är hur vi efter mörkrets inbrott inte får lov att gå någonstans, på grund av den höga kriminaliteten, utan måste ringa efter taxi, vars priser är jämförbara med New York och måste prutas på nytt varje gång. Hällregnar det dessutom, vilket det gjort varje kväll de senaste två veckorna (regnperiod April-Juni), kollapsar Nairobis trafiksystem totalt, och en sträcka på ett par kilometer kan ta flera timmar. Helgen som gick blev därför en mix av att göra så lite som möjligt, till middagar i goda vänners sällskap, underbar massage, och shopping. Trots de förutnämnda hindrena, kan man ha ett tämligen gott liv här...så när jag i fredags blev erbjuden att stanna 3 månader till sade jag ja. Om jag helt fick välja fritt skulle jag nog faktiskt föredra någonstans långt ute i obygden, där jag får uppleva på plats den skillnad vi (förhoppningsvis) kan göra i ett barns liv, men tänker att den möjligheten säkert hinner komma innan 2-årskontraktet är till ända. Så klagar inte i nuläget...inte så mycket i alla fall :) Och när jag ramlade över Wasa knäckebröd på stormakrnaden igår, var det en 'done deal'. Betalade glatt 50 spänn för nedanstående, som förhoppningsvis kan hålla mig borta från de på kontoret strategiskt utplacerade kakburkarna.


För er hemma i Nypan innebär det tyvärr att jag missar midsommar i år vilket naturligtvis känns hårt, men hoppas vi kan ta igen det i augusti :) Har någon vägarna förbi Nairobi innan slutet på juli, hör av er!

Glad Valborg!!

3 kommentarer:

AnnaCarin Eriksson sa...

Ha en bra Valborg du med, även om du inte får se den traditionella elden :-) Kul att läsa det du skriver ! Må så gott och ta hand om dig ! Kramar

Jonas sa...

Jag och Mackan som hade gjort en slip´n slide terrängmedeld-bana just för dig...

Om du blir erbjuden en fortsättning så måste det gå bar för dig, skönt och höra. Sköt om sig!

Josephine sa...

AnnaCarin - tack! Har förresten en kollega som jobbat i flera år för ShelterBox innan hon kom till Save, väldigt intressant att höra hur de arbetar!

Jonas - man får anta att det är därför..:)shit, jag hade nästan glömt slip n sliden, dokumentera gärna årets!