01 november 2009

And then there was only one...

Dr Abdullah meddelade i morse att han drar sig ur den andra valomgången man efter mycket om och men lyckats förhandla fram. Jahopp. Hans främsta motivering är att han är övertygad om att denna valomgång kommer vara minst lika korrumperad som den första. Han har förmodligen helt rätt. Abdullah hade ställt en antal krav på förändringar han ansåg behövde ske för att valet skulle vara mer transparent men Karzai har inte gått med på någon av dem tycks det. Aningen meningslöst att ha ett val om det bara finns en kandidat att rösta på, men samtidigt kan inte Karzai omedelbart utses till vinnare eftersom han enligt reglerna måste få 50%. Att detta är ett härke är the understatement of the year. Ingen verkar riktigt veta vad detta innebär. Man hade tydligen inte ens funderat över den här möjligheten, så nu skall den (o)beroende valkommitteen föreslå en väg ut ur detta. I värsta fall blir det ett totalt politiskt vakuum, konstitutionell kris och en upptrappning av politiskt motiverade våldsamheter. Talibanerna kommer naturligtvis utnyttja denna försvagning av staten. I bästa fall, ja, eh inget av det förutnämnda iaf.

Så återigen hänger allt i luften.

För er som är lika cyniska som jag, kanske den här artikelnn kan framkalla ett gott skratt... Det är naturligtvis påhittat...eller!?!?

1 kommentar:

Anonym sa...

Nej nu är det dags för dig att komma hem tycker jag! Ser inte alls trevligt ut i Afganlandet, inte verkar de särskilt trevliga heller... Usch!
Här hemma i nypan börjar det bli riktigt kallt och murrigt men i jämförelse så är det nog alldeles underbart. Myskvällar med tända ljus väntar om du beger dig hemåt :) Kram/Cicki